Hoe heet deze plant en is deze giftig voor katten?

We hebben deze planten gehad maar weten niet hoe deze heet, hoe we hem moeten verzorgen en of hij giftig is voor onze katten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is de Kalanchoe (Kalanchoe blossfeldiana), een mutatie, de calandiana - serie genoemd. Hoe te verzorgen: Temperatuur Matig warm. De minimumtemperatuur is 16°C en maximum 27°C. De plant staat liefst niet te warm opgesteld. Een plaatsje bij het venster is aan te raden, waar het iets koeler is dan dichtbij een radiator. Ideaal voor de Kalanchoe is een niet te warme veranda of wintertuin. Hoe lager de temperatuur, hoe droger men de plant moet houden. Licht Kalanchoe heeft veel licht nodig. In de winter volop in het licht zetten, liefst voor een raam op het zuiden. In de zomer opletten voor te hevige middagzon. Kalanchoe blossfeldiana 4 bloemblaadjes per bloem Calandiva minstens 26 bloemblaadjes per bloem Water De plant heeft sappige bladeren en heeft zodoende niet veel water nodig. Giet pas als de potkluit droog aanvoelt. In de zomer mag de potkluit matig vochtig blijven, terwijl in de winter minder water geven noodzakelijk is. Giet met lauw regenwater en vang het teveel aan water op in een schoteltje; giet dit water weg na de waterbeurt. Om de veertien dagen water geven is voldoende. Indien de bladeren naar beneden gaan hangen, vooral in de winter, wijst dit op een teveel aan water. Luchtvochtigheid Doorgaans kan de kalanchoe goed tegen droge lucht. Voedsel Bij aankoop bevat de potkluit meestal voldoende voedsel. In de groeiperiode mag een kleine gift van vloeibare bijbemesting gebeuren om de drie weken. Toegevoegd na 9 minuten: Wat betreft de giftigheid, vele kamerplanten zijn in min- of meerdere maten giftig. Ik heb de Kalanchoe niet gevonden op de lijst van Giftige Planten voor katten... Toegevoegd na 16 minuten: Correctie: bij vergroting van de foto is het geen mutatie, verzorging blijft hetzelfde.

Bronnen:
http://www.dekattensite.nl/html/gvdkgp.html
http://www.tuinadvies.be/kamerplant_kalanchoe.htm

Kalanchoë Deze vetplant bezit onderdelen die irritaties aan het spijsverteringskanaal kunnen veroorzaken, alsmede stoffen die kunnnen leidden tot hartritmestoornissen.

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100