Kunnen zaden ook permanent in de zaai en stek grond blijven?

Ik ben echt een held wat betreft bloemen en planten dus vandaar mijn vraag. Ik heb heel enthousiast wat zaden van kruiden en groenten gekocht (rozemarijn, wortel etc). Nu heb ik er een behoorlijke hoeveelheid zaai en stek grond bij gekocht, genoeg om de bakken te vullen. Maar moeten de kruiden nou echt later in de potgrond gezet worden? Mijn idee, als leek, is dat er meer voedingsstoffen in de zaaigrond zitten en de planten dus sneller groeien.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het probleem is, dat de gezaaide plantjes te weinig ruimte hebben om te groeien als ze in de zaaibak blijven staan. Dat is de reden dat ze verplant moeten worden. Als je ze zo ver van elkaar kunt zaaien, dat ze voldoende ruimte hebben om tot volle wasdom te komen, dan hoef je ze niet te verplanten.

Ja, dat kan wel. Overigens hebben planten helemaal niet zoveel voedingsstoffen nodig. De reden dat ze in zaaigrond of potgrond staan is dat die grond gemakkelijk bewerkt kan worden. Je kunt ze ook gewoon in een handjevol grond uit de tuin zetten. De reden dat je ze moet verpo(t)ten is dat je de zaden ongetwijfeld véél te dicht op elkaar hebt gestrooid. Bij het verpotten moet je de plantjes dan ook voldoende ruimte geven. De grond doet er niet toe.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100