mag je in je eigen vogelnestje een kijkje nemen?

wij hebben een v

Toegevoegd na 1 minuut:
wij hebben een vogelnestje in onze tuin, daar zitten waarschijnlijk al jonkies in, we vroegen ons af of we daar een kijkje in mogen nemen, of schrikt dat de ouders af zodat ze niet meer terugkomen? of is het schadelijk voor de jonkies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het beste is om het nestje gewoon met rust te laten. Waarom zou je het risico willen nemen de oudervogels af te schrikken, zodat de jongen verhongeren? Zoek eens op internet, dan vind je wel nesten waar camera's op staan, en kan je kijken zoveel je wil. Toegevoegd na 1 minuut: Kijk hier bijvoorbeeld eens: http://www.beleefdelente.nl/

Niet gaan kijken, gewoon de vogeltjes lekker met rust laten.

Bij merels kan het makkelijk. Als je even goed oplet tot beide oudervogels op voerzoektocht zijn, kan je voorzichtig kijken. Merelnesten zitten meestal niet zo hoog en je hoeft je er ook niet overheen te buigen. Met een spiegeltje erboven kan je ze in een paar seconden tellen. Soms zit het nest lager dan het balkon en kan je er zo inkijken. Maak geen onnodige herrie of rumoer, dan zal de vogel er echt niet door verschrikt raken. Wij strooien bij de open tuindeur meelwormen, de oudervogels komen dan gewoon de huiskamer in om de meelwormen te pakken. Dat doen we ieder jaar, probleemloos.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100