Heeft een coniferenhaag licht nodig aan beide kanten?

Mijn buur heeft een strakke coniferenhaag, op een halve meter staat de gemeenschappelijke scheiding. Deze bestaat uit draadafsluiting. Ik zou die graag laten begroeien als de buur akkoord gaat. Kan zijn haag daaronder lijden omdat ze aan mijn kant te weinig licht krijgt?

Toegevoegd na 4 uur:
Ik zal de buur vragen welk soort conifeer het is. Wat als ik een bladverliezende klimmer zou zetten? Ik moet ook wel vermelden dat er dan nog steeds een halve meter tussen de klimmer en de haag is dus er kan nog licht bij.

Weet jij het antwoord?

/2500

De kant van de coniferen die te donker komt te staan, wordt op den duur bruin en gaat dood. De andere kant van de buurman, de lichtkant dus, blijft gewoon doorgroeien en blijft dus groen. Alleen de conifeer Taxus, kan ook in de schaduw kant groen blijven.

Een coniferenhaag die niet te dik wordt blijft mooi groen. Alleen als de haag te breed wordt dan wordt de binnenkant van de haag bruin omdat hier geen zonlicht meer bij kan. Het is dus zaak om de haag geregeld te knippen en hem niet dikker te laten worden dan 10 tot 15 cm, dan zal hij aan beide kanten mooi groen blijven en binnenin niet afsterven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100