4 cameliaplanten gekocht. In garage tegen de vorst. Licht genoeg, niet te droog, geen droge lucht. Bladeren zien geel/groen. Wat doen we verkeerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meeste camelia's zijn best wel winterhard, mits ze op een juiste plaats staan en in de juiste grond. Mijn camelia staat al meer dan 30 jaar buiten en heeft al eens - 16 gehad. Een garage lijkt voor jou dan wel licht, maar niet voor de planten. Geen licht van boven, niet van achteren en niet van links en rechts, alleen wat aan de raamkant. Wil je deze planten nog redden, plant ze dan zo snel mogelijk in je tuin op de juiste plaats en juiste grond. Een Camelia kan wel binnen overwinteren in een onverwarmde, vorstvrije erker of kas.

Goed idee van de Camelia's te beschermen tegen de vorst, maar ze moeten dan ook zoveel mogelijk daglicht krijgen, als ze maanden lang een bepaalde dosis daglicht te weinig krijgen, verliezen ze hun donkergroene kleur. Hoeveel graden Celsius is het in de garage ? Best mogelijk dat ze iets te warm te staan. Geeft u wel regenwater aan ze ? Kraanwater is te hard en niet zuur genoeg, daar kunnen ze ook gele bladeren van krijgen. Onze 2 Camelia's staan buiten wegens de zachte winter, de bloemknoppen zijn veelbelovend: zet uw planten buiten en ze zullen terug groener worden, wel oppassen, in februari en maart kan het nog vriezen. Bron : door de jaren heen ervaren. Toegevoegd na 4 dagen: U kunt ze nog even in de pot houden en als de juiste plaats gevonden is, mogen ze de grond in (liefst in de herfst doen, dan is de grond nog warm). Ze mogen ook in pot blijven, maar dan zou ik ze in grotere, brede potten zetten, dan kunt u nog wat nadenken over de definitieve plaats. Ze kunnen nog jaren in potten gehouden worden, maar zijn dan wel kwetsbaar voor de vorst, dan moeten ze tegen de winter naar "binnen".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100