mag ik de grond in mijn serre afgedekt laten met folie? voor tomaten. tegen uitdroging van de grond

mijn plastiek serre staat op zandgrond. in de zomer droogd mijn grond steeds 10cm diep uit. vochtigheid in de serre stijgd enorm(schimmelziekten op tomaten) . geef nochtans genoeg water met omgekeerde flessen ingegraven(dus ondergronds) . maar daar waar het voedsel zit, komen geen wortels van de plant , omdat bovengrond uitgedroogd is. ik ga wel dunne laag gazongras op folie leggen om ondergrond niet te veel laten op te warmen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

U kunt de grond probleemloos afdekken en in de folie gaten maken waarin de tomaten geplant worden. De wortels hebben wel zuurstog nodig, dus om de stam enkele cm vrij houden. Het zal uitdrogen voorkomen. Afdekken van de serre met schaduwdoek scheelt ook veel.

Je verliest water in je grond, 1 Door het wegzakken van dat water, dieper de grond in. 2 Door verdamping/ uitdroging van de grond. 3 Door het opnemen van water door de tomatenplanten. je krijgt vocht in je kasje, door verdamping via de grond, maar voornamelijk door verdamping via de tomatenplanten. Door het afdekken van de grond, voorkom je een klein gedeelte verdamping via de grond, maar dat is niet veel. Ga je het folie afdekken met graszoden, dan zal je die nat moeten houden, dus extra veel verdamping!! ( sterk af te raden, laat die grond maar warm worden) Een volwassen tomatenplant heeft bij warm weer, zeer veel water nodig, dus veel en veel meer dan wat ingegraven flesjes! Bij tomaten in je kas, moet je bij een buitentemperatuur van 10 graden, altijd ramen open zetten van je kas, is het in de nacht ook 10 graden of meer, dan ook de ramen open in de nacht. Dus eigenlijk, als je tomaten flink groot zijn geworden, in de zomer en najaar altijd dag en nacht ramen open houden, anders krijg je schimmel e.d. Dus oplossing: geen grond afdekken, alle ramen op luchten zetten en de planten zeer regelmatig water geven met een oplosbare mest er in. Tomaten worden ziek, bij te natte grond, te droge grond en te weinig voedingsstoffen, maar vooral door te weinig luchten! ( hoge luchtvochtigheid)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100