wanneer kan ik het beste de kuipplanten binnenhalen ?

Ik heb helaas geen koele vorstvrije ruimte, dus ze gaan gewoon in de zijkamer, waar het 's-winters 20 graden is, ook al staat de radiator uit.
Kan ik ze dan het beste nu al binnenhalen, zodat het temperatuurverschil niet te groot is, of wachten tot de eerste nachtvorst?

En tussendoor wel of niet buiten zetten in periodes dat het niet vriest?
Als ik ze steeds binnen en buiten zet, zitten ze onder de luis, als ik ze de hele winter binnen houdt bij 20 graden gaan ze van die lange slappe stengels maken, door lichttekort.

Het gaat om agapanthus, brugmansia, lantana, crocosmia, heliotroop, ananasplant en plumeria.

Toegevoegd na 1 minuut:
vorig jaar had ik een balkonkasje gekocht, de planten in noppenfolie verpakt, jute zakken op de bovenkant van de potten, en het kasje helemaal ingepakt met piepschuim. Toch hebben ze het geen van allen overleefd

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo laat mogelijk binnenhalen ,je zegt het zelf al de ruimte is definitiev te warm voor overwintering , De anannasplant is tropisch dus die kun je nu al binnen halen wel ervoor zorgen dat er licht is ander gaat dat ook niet goed . de pot zio droog mogelijk houden maar ook niet te ver indrogen laten ,Vorstschade is eigenlijk een verdroging, door het bevriezen van het water in de pot droogt de plant als het ware uit. Te natte planten verdragen ook geen vorst omdat dan de ec waarde in de plant te laag word en het water te snel bevriest. Als de planten genoeg waarde voor je hebben kun je ze eventueel laten overwinteren bij een kuiplantenbedrijf,die deze service aanbiedt. er zijn er die de planten eventueel ook overpotten en vakkundig snoeien.

Toevallig heb ik de mijne vanmiddag binnen gehaald. Ik zou het ook nu doen, op groot temperatuurverschil zitten je planten niet te wachten. Daarom zou ik ze ook niet steeds heen en weer verhuizen. Is het geen idee daglichtlampen boven je planten te hangen? Dan worden ze niet zo pierig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100