Kent er iemand een effectief biologisch middel tegen witte vlieg?

Momenteel zit ik met een ware plaag van witte vliegjes. Ze zitten overal en ik raak ze maar niet kwijt. Ik heb al een aftreksel van brandnetel geprobeerd maar daar trekken die rotbeestjes zich blijkbaar niets van aan.
Kent er iemand een andere remedie?

Toegevoegd na 12 uur:
Even een extra woordje uitleg:
Ik heb die rotbeestjes in hele zwermen in de tuin zitten en ik wil er nu komaf mee maken voordat ze eitjes kunnen leggen die volgend jaar voor dezelfde miserie kunnen zorgen.

Toegevoegd na 4 dagen:
Iedereen bedankt voor de reacties.
Het probleem is wel niet opgelost momenteel maar we blijven hopen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Gele vangplaten ingesmeerd met lijm zijn een zeer goed vangmiddel voor witte vlieg. Ze worden namelijk aangetrokken door de gele kleur. Hang de vangplaten net boven de koppen van de planten en zorg ervoor dat ze iedere keer wat hoger gehangen worden als de planten groeien. Ook regelmatig verversen is aan te raden. Deze vangplaten kunnen verkregen worden bij de meeste gespecialiseerde tuincentra. Ook heel wat zaadcatalogi hebben ze al in aanbieding.

Bronnen:
http://www.koppert.nl/nieuws-pers/biologis...

Om witte vlieg weg te krijgen kun je de planten buiten zetten. Zo lang het weer nog niet al te slecht is kun je dat doen. De wind zal de vliegjes verspreiden, waarna ze elders verder gaan met voortplanten, of de cyclus komt op een natuurlijke wijze tot stilstand omdat het geen 20 graden Celsius meer is. (Biij 23 graden Celsius planten ze zich het best voort.) Het minste werk en het minste schadelijk is het dus je aan getastte planten overdag bij redelijk weer buiten te zetten. Dit is ook een goede voorzorgsmaatregel. Toegevoegd na 2 uur: Staan je planten al buiten en is daar juist de plaag te vinden, dan zou ik eens vogels in m'n tuin gaan proberen te lokken. Met name winterkoning en pimpelmees kunnen je hier goed mee helpen.

Pyrethrum is een biologisch insecticide op basis van een natuurlijk plantenextract dat in het milieu snel uiteen valt. Na 48 uur vind je geen pyrethrum meer terug. Zonlicht versnelt dit proces nog. Een sterk insecticide met zo’n geringe stabiliteit is uitzonderlijk en heeft als enorm voordeel dat de stof snel werkt en ook snel uit het milieu verdwijnt. Omdat pyrethrum snel afbreekt, krijgen insecten niet de tijd om zich aan te passen en resistent te worden. Insecten die ermee in contact komen, raken onmiddellijk verlamd en sterven binnen enkele seconden tot minuten. Omdat natuurlijke pyrethrinen onder invloed van licht reeds na enkele uren afgebroken zijn, wordt piperonylbutoxide toegevoegd. Hierdoor blijft dit bio-insecticide enkele dagen werkzaam en kunnen behandelde groenten reeds twee dagen na bespuiting worden geconsumeerd. Pyrethrum is werkzaam tegen praktisch alle bovengronds levende insecten zoals tegen alle zuigende en stekende insecten. Tegen zachte insecten zoals spint, bladluis, witte vlieg, jonge rupsen, trips, koolvlieglarven, jonge wantsen, maden, ... is het zeer effectief. Respecteerd het biologisch evenwicht. Effectief met respect voor mens en leefmilieu. Bevat geen enkel chemisch solvent.

Bronnen:
http://www.tuinadvies.be/shop/product.php?id=726

In de tuin vrijwel niet te bestrijden! Dat komt, omdat ze aan de onderkant van de bladeren zitten. Dus moet je alle onderkanten van bladeren bespuiten. Komt bij, dat je de vliegjes zelf wel kunt doden, maar direct de dag erna, alweer nieuwe poppen uitkomen, dus nieuwe witte vliegjes. Dus komen er iedere dag weer nieuwe bij. Bij kamerplanten had ik goed succes met het spuiten van bladglans, dat is een soort glansmiddel voor gladde bladplanten, om het stof weg te krijgen en is tevens een beschermlaagje. Het is een soort olie. Juist door die olie, kunnen de vliegjes geen kant meer op, zitten vast en gaan dood. Ook een uitstekend middel tegen spint en het is niet giftig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100