kan je de peen (niet de wortel maar de plant) eten?

hey,
ik wil graag weten of je de peen (niet de wortel maar de plant.) kan eten. du ik heb het niet over een oranje wortel maar over de plant dat heet de peen.

Weet jij het antwoord?

/2500

de wortel of peen kan je wel eten maar die bladeren niet het kan wel maar het is niet lekker. Dus het oranje gedeelte moet je schillen en wassen en dan kan je het eten. De groene blaadjes kan je aan een konijn geven.

Dat kan maar pas op: Let op! : Omdat de plant nogal eens verward wordt met de uiterst giftige "gevlekte scheerling" is wilde peen uitsluitend te gebruiken door degenen die het verschil goed kennen. De belangrijkste verschillen zitten hem in een zwart bloemetje in het midden van sommige schermen en alle delen van de wilde peen ruiken en smaken als wortel. De schermen smaken heerlijk in een salade en zijn goede leveranciers van kalium. Een thee van de schermen geeft ook de kalium en helpt bij spijsverteringsproblemen. Vroeger werden de zaden van de wilde peen gebruikt als natuurlijk anticonceptiemiddel. Een eet- of theelepel vol zaden werd een aantal dagen aansluitend op de gemeenschap dagelijks gegeten. De wortel is dus lange tijd niet als groente maar als medicinaal kruid gebruikt. http://www.kruidenkorf.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=60:wilde-pe.. Toegevoegd na 2 minuten: Het heet ook wel 'wilde wortel' of Daucus carota. Zoals hier staat: http://wilde-planten.nl/peen.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100