ik wil een bijen/insectenhotel ophangen. In welke windrichting moeten de openingen van de gaatjes zijn, om bijen aan te trekken?

Logischerwijs denk ik dat bijen van zon houden, dus zou ik zeggen, het zuiden. Maar de zon komt op in het noorden (right?), dus misschien is dat wel beter. Ik hoor het graag en alvast hartelijk bedankt voor het antwoord!

Weet jij het antwoord?

/2500

Waar plaats ik mijn bijenhuis? ◦Op een zonnige, warme plek. Richt het huis op het zuiden. ◦Zorg dat het huisje beschut is tegen regen en wind. ◦Een specifieke hoogte is niet nodig. Bijenhuisjes kunnen vanaf 1 meter, maar u kunt ze even goed aan een hoog appartementsblok hangen. ◦De ideale plek is onder een dakgoot of vensterbank gericht op het zuiden.

Bronnen:
http://ecohuis.antwerpen.be/Ecohuis/Ecohui...

Een bijen hotel bestaat niet. Of je zou bijenkorven of bakken zetten. Dit omdat bijenvolken tamelijk groot zijn tussen de 15000 en 60000 bijen. Dus in de insektenhotels zullen geen bijen aantrekken. Hommels kunnen wel kandidaat zijn. Robby BB

Ik heb zelf een insektenhotel tussen mijn fruitbomen. Het moet een klein kistje zijn van plm. 15x15x10 cm. Het moet aan alle zijden gaatjes hebben en het moet gevuld worden met stukjes stro van 10 tot 15 cm lang. Het kastje moet gericht zijn op de richting waar de zon opkomt. De kant die niet naar de kant van de zon gericht is moet dicht zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100