Hoe komt het dat een pioenroos in pot moeilijk in bloei komt?

Ik heb bolletjes plastic aan de binnenkant van mijn bloempot zitten en de pioenroos zit in goede potgrond gemengd met koemest.
Moet ik nog meer doen om toch bloemen in mijn pioenrozen te krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgend kan u wellicht helpen. Succes Pioenroos In pot of bak Pioenrozen kunnen ook in een ruime pot of bak worden geplant. Het is wel zaak om ze regelmatig te bemesten en ze bij het water geven niet over te slaan. Zorg dat overtollig water ongehinderd via de afvoergaatjes weg kan lopen. Voeding Bemest de pioenen met biologische mest voor de siertuin van februari tot september, om de zes weken. Ze krijgen twee keer zoveel en twee keer zo vaak als wordt voorgeschreven. En dat werkt prima, want de pioenen zien er zelfs in september nog prachtig uit. Grond Plant de pioenroos in goed gedraineerde grond, Een pioenroos is niet geschikt voor een plaats waar de grond lang vochtig blijft. Pioenen hebben dikke wortels die zich vol water zuigen. Als het vocht in de wortels bevriest, kunnen ze barsten.

Pioenen bloeien na verplanten meestal de eerste jaren niet. Ik weet dus niet wanneer u ze in pot hebt gezet, maar ik denk, dat het verplanten de oorzaak is van het niet bloeien. Rustig afwachten dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100