hoe kan het dat mijn potgrond rookt als ik er een wierookstokje in brandt?

Deze nacht een rare ervaring gehad. Ik had een wierookstokje in mijn plant in de slaapkamer gestoken. ik werd wakker en de hele kamer was gevuld met rook. ik heb toen slaapdronken het venster open gezet, en dacht nog "wat een rook geeft zo een wierookstok!".
Deze ochtend de venster terug gesloten, en toen ik wakker werd lag ik weer helemaal in de rook. Ik begreep er niets van.
Tot ik dan daarnet mijn planten wilde gieten. De potgrond was aan het smeulen, als ik er water op goot siste dat (zoals bv. bij houtskool). De kamer was ook weer helemaal vol met damp, en het ruikt hier verschrikkelijk.
Hoe kan dat nu, dat potgrond smeult als je er een wierookstokje in zet? Ik heb dat al zo vaak gedaan (wel in andere planten) zonder ooit problemen te ondervinden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het enigste wat ik kan bedenken is dat je smeulende wierookstokjes de potgrond in de brand (lees smeulen) heeft gezet. Potgrond is puur verwerkte resten van restafval en bestaat ook uit takjes papier resten enz enz. als de grond goed droog is zal het best kunnen smeulen (zoals heide brand) Je heb nog geluk gehad dat er geen "echte"brand is onstaan.

In sommige potgrond zit op een bepaalde manier gedroogde (kunst)mest. Het lijkt op de (dak)leien die tegen elkaar aan zitten (in 't klein). Ik vermoed dat je in deze pot zulke potgrond hebt met het door jou beschreven effect. Duidelijk is dat deze potgrond kurkdroog was, misschien (?) goed voor de plant, maar niet voor herhaling met een brandend wierookstokje. Antwoord Je hebt ongetwijfeld een nieuwe plant zo gekocht of in andere potgrond gezet. Geen probleem, maar misschien iets te droog. Avies: koop een "wierrookstokje-houder". In iedere (new-age) winkel waar je wierook, kaarsen, boeddha's etc. kunt kopen, zijn er verschillende varianten te koop. Is een stuk veiliger en zijn niet duur!

In potgrond zit turf verwekt om het water vast te houden. Is de turf droog is het mogelijk dat het begint te branden als je wierook brandt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100