Kun je ook verschillende soorten op een onderstam enten?

Het lijkt me wel wat voor een kleine tuin: ëén boom waar zowel appels als peren aan groeien.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja, bepaalde onderstammen zijn geschikt om zowel appels als peren op te enten. appels samen met kersen op 1 stam lukt niet. De een is prunus, de ander malus, heel andere soort dus. op een prunus onderstam zou je dus wel kersen samen met amandelen kunnen enten.

Ja dat kan... no problem...

Die combi ben ik nog niet tegen gekomen. Het enten van verschilende soorten appels of peren aan een stam wel Toegevoegd na 1 uur: Het antwoord blijkt te zijn: Ja dat kan.

Ik wist van appel-appel en peer-peer maar het schijnt dus wel te kunnen: "Die appel 'Winterbanana' een zeer gezond ras! Ook voor de bereiding van fruitpapjes (baby's) heel geschikt. Indien Winterbanana appel op de onderstam 'M26' geënt is, dan kan je er zelfs peren op enten. Het kan nu (8/2) nog net om enthout te knippen van goede rassen. Met dit enthout kan je onderstammen enten of ergens een duo-boom maken (duo-appel, duo-peer, duo-pruim)"

geen probleem, ik heb al eens een boom(pje) gezien met aan de ene tak appels en aan de andere peren. en dan zijn er mensen die beweren dat je geen appels met peren moet vergelijken ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100