Iemand een goede tip om mijn nieuwe terras van de ALG/ Groene aanslag te ontdoen?

afgelopen voorjaar een terras laten aanleggen met abbey stones.. prachtig! maar tot mijn grote verbazing is de hele stoep nu al groen! zijn dus betonstenen en dat schijnt dus altijd zo te zijn zolang het geen gebakken stenen zijn. maar hoe krijg ik ze nu zo snel, gemakkelijk en goed mogelijk schoon? hoge drukspuit gebruik ik liever niet omdat al het split er tussen uit gesporten wordt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb ook prachtige "stones" op het terras en vorig jaar voorjaar heb ik ze schoongespoten met een hogedrukspuit .Die staat maar in de schuur en gebruiken we 'm nooit. Totdat ik het gewoon ging proberen. De alg vloog er van af .Ik heb er van de zomer veel plezier van gehad ,dat het er weer lekker fris uit zag .Weer de originelen kleur van de stenen terug.

ouderwets schrobben met schoonmaakazijn?

Vegen in de sneeuw,dus laat het maar gaan sneeuwen, dan wordt ie weer als nieuw. Ik weet nog wel een middeltje wat je eroverheen kan gooien, maar dat is niet al te goed voor het milieu.

Soda oplossen in water en dat laten intrekken op je terras. Met schoonwater schrobben met een bezem en je terras is weer brandschoon.

Schoonmaken met HG groenaanslagreiniger.

Toch maar de hogedrukspuit erop, maar met een patioborstel erop. Dat is een soort deksel waarin hogedrukspuitjes ronddraaien, zodat het vuile water niet opspat. Als je in de buurt van Rotterdam woont, mag je m via een pm van me lenen. Het split veeg je later zo weer in de voegen.

de bomen en struiken kappen, zodat het terras meer zon krijgt. dan blijft de alg weg. hogedrukspuit alleen als je echt grote tegels hebt en dus NIET de voegen zal raken. anders bezemen met harde borstel.

Het water dat je afgiet van de gekookte aardappels erover heen gieten. Je algen zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100