Ik wil planten beschermen met hooi en/of dakpannen. Wie kan mij helpen?

Koning winter komt het land in en ik wil enkele planten beschermen tegen de vorst. Ik heb hooi en dakpannen in huis, maar heb zelf de ervaring dat ik het zonder advies te vragen verkeerd doe en ik heb ook geen idee hoe dit te doen.

Ik heb genoeg dakpannen om een dak in omgekeerde V vorm boven alle betreffende planten te maken en heb ook genoeg hooi. Moet ik de hele plant bedekken met hooi of moet het met mate? Ik heb gegoogled naar plaatjes, van hoe het eruit zou moeten komen te zien, maar heb niets gevonden.

Een grafisch voorbeeld zou voor mij helemaal ideaal zijn, aangezien ik autistisch ben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Planten afdekken met hooi, is minder geschikt, omdat het snel plat gaat liggen en rotten, tevens zitten er veel onkruidzaden in, die dan volgend jaar gaan opkomen. Beter geschikt is sto, dat blijft in de winter wat losser en isoleert daarom ook beter. Dakpannen worden wel een gebruikt bij bepaalde soorten rotsplanten ( alpenplanten) die dan droger en daardoor meer vorstbestendig zijn. Verder is het uitermate belangrijk, dat je vermeldt, om welke soorten planten het gaat. Dan kan ik een gerichter advies geven, waar je meer aan hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100