Ik heb een mooie bolchrysant gekocht. Omdat de vorige snel weg was vraag ik nu advies. Hoe kan ik deze plant het beste verzorgen?

Hij staat nu binnen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zie de plant als een bosje bloemen, bloeit hij langer dan 10 dagen is dat meegenomen. En het is een echte buitenplant, die het liefst van koel en vochtig weer houdt. Eigenlijk zijn het herfstplanten, in die tijd, zo tegen de winter kunnen ze wel 6 weken bloeien, tegenwoordig komen ze steeds vroeger in de handel en treffen dan nog wel eens echt warm weer, zoals pas geleden. Ja, daar kunnen ze slecht tegen en zijn snel uitgebloeid, ondanks de plant nog vol met bloemknopjes zit, komt er niets meer open. Hoe te verzorgen? Liefst een plaatsje buiten, bij droog weer op een schotel plaatsen, bij regenweer zonder schotel en normaal water geven.

Plaats de bolchrysant op balkon, terras of rechtstreeks in de grond. De plant gedijt het beste op een lichte standplaats, maar niet in de felle zon. Let op de watergift: geef regelmatig water zodat de potkluit vochtig blijft. Laat de kluit zeker niet uitdrogen! Verleng de bloeiduur door uitgebloeide bloemen te verwijderden en de chrysant, als deze geheel in bloei staat, te beschermen tegen regen. Kort samengevat: verwijder bij thuiskomst direct de eventuele verpakking de bolchrysant gedijt het beste op een lichte standplaats bij veel licht moet er dagelijks water gegeven worden verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100