Waar kan je voordelig aan waterplanten komen?

Ik ben druk bezig onze vijver te vergroten. Hij wordt 5 keer zo groot, dus heb ik ook veel meer waterplanten nodig. Maar de winkelprijzen zijn absurd, dus zoek ik een plek waar mensen hun uitdunsels aanbieden om op te halen of voor een zacht prijsje. Bestaat er ergens een forum oid? Marktplaats is niets, want dat is net zo commercieel als een vijverwinkel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zoek eens op vijverfora!

Als je in de buurt zou wonen, mocht je in mijn vijver scheppen. Je kan eens op Aquaforum kunnen kijken. Ook kun je een advertentiebij de supermarkt ophangen voor mensen in de buurt. Wat ook goed werkt: vraag het op Facebook aan je vrienden. Er zijn er vast wel bij met een vijver. Laatste optie: met een emmertje en netje de paden op en de lanen in. wat wel is, is dat je in de natuur wel meer meeschept dan alleen planten. Toegevoegd na 4 minuten: Bij mij in de buurt is er ook een Facebook "weggeefhoek" en omdat daar ook steeds meer gevraagd werd hebben we nu ook een "vraaghoek". Werkt echt supergoed, zeker voor dit soort dingetjes!

Je kan het op deze site proberen: http://www.tweedehandsplanten.nl/planten-buiten.html Misschien is er bij je in de buurt ook een zorgboerderij oid, bij de grotere zorginstellingen heb je vaak ook een tuinwinkel wat gerund wordt door patiënten, vaak zijn deze stukken goedkoper.

Momenteel zijn de sloten vol gegroeid met van alles. Het allerbelangrijkste voor je vijver zijn toch wel de zuurstofplanten. Hoornblad is er nu nog volop, maar zal spoedig naar de bodem zakken om te overwinteren. Waterpest is ook prima en dan de prachtige krabbescheren, maar die vind je niet overal in ons land. Met al die planten uit het wild, neem je ook zeer veel diertjes mee en hoe meer hoe beter. Wat je niet/ nooit moet doen is riet planten en ook geen zeggesoorten! Sommige soorten groeien door je nieuwe folie heen. Andere soorten zijn weer erg lastig om te laten groeien, zoals de zwanebloem, blaasjeskruid, de meeste waterranonkel soorten, waterviolier, sterrekroos, bronmos. Toegevoegd na 1 uur: Op de foto, zwemvijver met strandje, het zijn hoofdzakelijk de waterplanten en de bacteriën die het water schoon houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100