hoe krijg ik onkruid verwijderd uit mijn gazon ?

Mijn gazon grenst langs één kant langs grasvelden van de gemeente en die nemen het niet zo nauw met de paardenbloemen,margrieten enz. Het blijft ieder jaar in toenemende mate. Ik wil geen gig gebruiken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Onkruid in je gazon is niet een gevolg van het onkruid bij de buren, maar het gevolg van onvoldoende gazon onderhoud. Een gazon moet je iedere maand bemesten en regelmatig maaien, dan blijft de grasmat gesloten. Bij minder onderhoud dan nodig, wordt het gras zelf steeds dunner en ontstaan er kale plekjes, juist op die plekjes krijgt onkruid de kans, vooral weegbree, madeliefjes en paardenbloemen. Margrieten en/ of kamille heb je geen last van. Neem een lang stevig mes en steek de paardebloemen en de weegbree er uit. Ze hebben een penwortel, die je onder de grond kan doorsteken. Madeliefjes groeien heel erg ondiep en kan je er zo uit steken. Dit groeiseisoen het gazon nog twee keer bemesten en in de winter kalk strooien. Nooit te kort maaien.

Dan zul je het toch handmatig met de schoffel moeten doen. Misschien kun je ook een strook van je gazon afhalen, waar deze grenst aan het openbare groen. Dan de aarde met de onkruid zo veel mogelijk wegscheppen. Vervolgens nieuwe aarde erop gooien. Vraag ook aan de gemeente of ze hun openbare groen wat meer willen onderhouden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100