hoe overwinter ik best een palmboompje?

Ik heb een palmboom gekocht, zogezegd winterhard. Maar vorig jaar zijn er enkele (inheemse) planten gesneuveld die ook zogezegd winterhard waren. Alhoewel ik een ingesloten koer/tuintje heb met ook zogezegd microklimaat :-).
Hoe kan ik ervoor zorgen dat de palmboom het wél overleeft? Er is zeker mogelijkheid om hem binnen te zetten, maar aan welke eigenschappen moet de plaats dan voldoen waar ik hem plaats? Of kan ik hem onder bepaalde condities ook buiten laten staan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In principe kan je hem gewoon buiten laten staan. Wat veel gedaan wordt is een lading blad om de stam ophopen en dan een stuk winterdoek om de planten winden als een vorstperiode komt. Belangrijk is om het doek niet continue te laten zitten: Dan loop je het risico op rotting. Beter is als het kan om de plant op een lichte droge plek te zetten waar de temperatuur niet zo scherp daalt. Denk aan een schuur of garage met ramen oid Zie ook http://www.palmexpert.nl/informatie/3/achtergrondinformatie-palmbomen.html

Zelf heb ik een aantal jaren geleden heb ik een beginnende palmboom in de kamer staan. Deze heb ik dmv een kokusnoot in de grond te stoppen laten groeien. In de winter staat de plant binnen, op een lichte (relatief zonnige) plaats. Helaas groeit die de boom niet zo hard als in de tropen, maar toch maakt het de sfeer. Koud en vooral vorst is dodelijk voor palmbomen, tenminste dat is mijn ervaring ermee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100