Is Roundup ' vriendelijk' of juist gevaarlijk voor mens en milieu ?

Ik heb mijn tuin 20 m2 behandeld met kant en klare roundup, schappen vol van in de tuinland winkel. Ik lees gisteren in div. rapportages dat het onkruidbestrijdingsmiddel alles behalve 'vriendelijk' is voor mens en milieu

Ik heb last van brandende ogen, zou dat met het gebruik van Roundup te maken kunnen hebben? Zo ja ... wat zou dan een advies kunnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is echt troep. Zeer schadelijk voor de natuur. Maar dat is logisch want het maakt onkruid (en andere gewassen) morsdood. Heb het zelf een keer gebruikt en een beetje op de heg laten druppen wat dus niet de bedoeling was. Resulaat: een meter heg dood. Lees de verpakking maar. (als dat nog lukt met je ogen) en ga anders naar de huisarts en neem de verpakking mee. Nogmaals: het is zeer gevaarlijk spul en gebruik het aub niet meer. Naar de chemobak ermee is mijn advies. En 20 vierkante meter........dan kan je toch met de hand schoonmaken?

Als Roundup door het blad is geabsorbeerd, droogt de rest op. Het heeft dan geen effect meer en kan geen schade toebrengen aan mens en dier. Het is natuurlijk wel een onkruid bestrijder en daar zit gif in, ik heb het zelf gebruikt voor Heermoes (maar na raadplegen van een tuinman ben ik hiermee gestopt, het had totaal geen effect) De tuinman komt nu drie keer in het seizoen met een nog sterker gifmengsel spuiten, anders is het heermoes de winnaar. Ga even bij de huisarts langs, het kan op dit moment ook heel goed de pollen zijn die je ogen aantasten en die een branderig gevoel in je ogen veroorzaken.(hooikoorts) Succes

Roundup is natuurlijk puur gif. En hoe zo heb je de hele tuin behandeld met dit gif? Het is maar een klein tuintje! Er zijn toch wel andere manieren voor het tuinonderhoud. Gebruik in het vervolg in geval van onkruid, gewoon schoonmaakazijn, dat is volkomen ongevaarlijk. Met dit weer gaat de roundup verdampen en die giftige dampen, die adem je in en krijg in je ogen! Ik zou nu de tuin maar even flink sproeien en er voorlopig even niet in komen. En pas helemaal op met kinderen en huisdieren!! En voor een klein tuintje, nooit meer gebruiken. Ik ben blij, dat ze het helemaal gaan verbieden en jij bent een school voorbeeld waarom!

Gif is nooit goed in de tuin. Wat ze ook zeggen. Er blijven altijd residuen achter in de grond. Als je onkruid wil bestrijden pik je een schoffel of als het tussen de tegels zit de eerder genoemde schoonmaak azijn of soda zout gebruiken. Los het in beide gevallen op in water. Maar gebruik a.u.b. Geen gif meer dat is zo uit. We weten vanaf de dag toch beter?

Ik heb die rotzooi al vaak moeten spuiten op m'n werk, ook altijd last van, duizeligheid, ogen etc. Ondanks de "groene" verpakking is en blijft het pure rotzooi. Gebruik het nu nog minimaal en draag altijd een professioneel masker ( geen stofkapje, dat helpt niet!), steeds meer mensen willen niet meer dat we met gif spuiten, zelfs bedrijven. Vandaag zij een hovenier me nog: Ze kunnen naar Mars, maar ze kunnen geen milieuvriendelijke onkruidbestrijder maken, echt te gek voor woorden eigenlijk.

Roundup is ongelofelijk smeerzooi die wereldwijd een enorme bedreiging vormt voor flora en fauna, en zou gewoon per onmiddellijk verboden moeten worden. Tja,dan gaat er een keertje wellilcht iets dood in je tuin of moet je bukken om ongewenste plantjes uit te trekken - jammer dan. Maar gif hoort NIET in de tuin ; nooit en nergens voor. En wees eerlijk ; 20 vierkante meter, nauwelijks een doorsnee woonkamer ...wat wou je daar met gif aanpakken dat met de hand, de onkruidsteker, een staalborstel of een goeie bezem niet gedaan kan worden ? Toegevoegd na 8 minuten: Wil je een volledig onkruidvrije (of eigenlijk : natuurvrije / plantvrije) tuin (buitenkamer), dan kun je het best een dikke laag beton storten. Gegarandeerd nooit meer iets levends in je tuin, behalve wellicht groene aanslag, maar die krijg je vrij makkelijk weg. Eenmalig wel een flinke aanschaf, maar dan heb je ook wat, en er nooit meer omkijken naar. Eventueel kun je daar bovenop nog straten, maar dan krijg je wel weer kiertjes waar zand in kan waaien en eventueel onkruid kan wortelen. Of je moet de bestrating ook weer in beton gieten.

Bronnen:
http://thefreegeorge.com/thefreegeorge/rou...
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...
http://www.greenpeace.nl/Nieuws_2011/Onkru...
http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/arc...

http://nl.wikipedia.org/wiki/Glyfosaat heb het spul destijds ook gebruikt rond de boerderij (''iets'' meer dan 20m2) lang niet alles gaat ervan kapot (o.a. 2 zaadlobbig wel voor zover ik me kan herinneren) de koeien kregen er niet meer poten van, de mollen vielen niet dood, en het fijne wist ik toen niet van het product. voor je in paniek schiet: roundup is een MERKnaam, wat niet per definitie wil zeggen dat elk product van dit merk per definitie schadelijke stoffen bevat en/of in tussentijd niet beter/volledig aan de richtlijnen voldoet die de EU hieraan stelt. maar ook als een product voeldoet aan deze eisen kijk dan alsnog uit met vernevelen/sproeien. hierdoor creëer je kleine druppeltjes die je in kan ademen en dus ook in je ogen komen en net zo goed last van kan krijgen (veel mensen worden bv benauwd, en krijgen zere ogen van een onschuldige badkamer reiniger/ontkalker bv) spoel je ogen met water voor minimaal 15 minuten, en als het dan niet over gaat lijkt een afspraak met de huisarts me verstandig 'just in case'. vegen en/of harken/schoffelen helpt onkruid grotendeels te voorkomen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_pes...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100