Onze komkommerplant heeft rare plekjes kunnen we de komkommers nu nog eten?

heeft de plant een ziekte en moet ik hem er uit halen of is er niets aan de hand en kunnen de komkommers gewoon gegeten worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

wittige plekjes op het blad misschien? dat zou meeldauw kunnen zijn. de komkommers kan je gerust nog opeten. het blad van mijn komkommer ziet er ook niet echt meer uit, maar heb er zonet nog een in de sla gedaan, heerlijk! Toegevoegd na 1 minuut: ik zie nu je foto, en het lijkt me idd meeldauw.

Ja zeker. Vroeger had men niet anders. Ze noemen dat biologisch geteeld. Dus zonder bestrijdingsmiddel tegen ziektes en beestjes. tegenwoordig moet Alles perfect zijn dus zie je geen vlekjes meer in de supermarkt of groenteboer.

Nadat de komkommerplant, zijn eerste komkommers heeft gegeven, gaat de groei er een beetje uit, bladeren worden kleiner, enkele worden al geel. Op dat moment, komt er vrijwel altijd de schimmelziekte meeldauw in. Komkommers, maar ook tomaten, moet je regelmatig mesten en water geven, zodat ze goed aan de groei blijven, dan stel je de meeldauw ook uit tot de herfst. Geef ze nu eerst vloeibare organische mest, dat werkt snel, over een paar weken, gewone organische mest( culterra) En veel water, niet wachten tot ze slap hangen, dan krijg je nog meer meeldauw. De vruchten zelf blijven goed eetbaar, ook de smaak blijft het zelfde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100