Wat kan men doen met te vroeg afgepulkte appels?

Ik stelde mijn de vraag: wat men kan doen met appels(niet volgroeide) die men moet afpluk tijdens de zomersnoei?
Ik beeld mijn in tijdens de oorlog als men scheel is van de honger konden ze toch maar zo niet alle appels of peren weg smijten?
Dus wat kun je doen met die appels of peren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Onrijp fruit is erg ongezond, dus zullen er wel giftige stoffen in zitten, dus ook niet aan de dieren geven! Dus de composthoop op, of de groen rolemmer. Dan heeft het nog enige waarden. ( compost) Je kunt ze ook in je tuin tussen de heesters gooien, dan rotten ze wel weg, daar merk je niets van, zolang het geen 100 kg. is.

Drank van maken (appelsap of sterke drank), Appelmoes maken of een Appeltaart maken

Je zou het opzich in de tuin of ergens anders buiten kunnen legen voor andere dieren. Of laten rotten op grond waar je weer andere planten wil laten groeien dan trekken de vitamines inde grond en andere stoffen zodat de volgende plant meer vitamines bevat en ander belangrijke stoffen welke goed zijn voor de plat.

Men zou ze kunnen bewaren en kijken of ze niet uitvruchten.

als je in de oorlog scheel zag van de honger begon je aan tulpenbollen. Die dingen schijnen echt niet lekker te zijn, dus niemand zal het in zijn hoofd halen die te eten als hij er teveel heeft. Met die appeltjes zal het hetzelfde zijn, niet volgroeid dus onrijp dus waarschijnlijk oneetbaar. Misschien kun je de kinderboerderij vragen of die beesten hebben die ze wel willen eten

Maak er zoetzuur van; lekker als bijgerecht bij gebraden vlees/gevogelte of bij de BBQ. Schil de appels, snijd ze in partjes en haal de klokhuizen weg. Breng in een ruime pan 1 l. natuurazijn en 1 kg. suiker langzaam, onder voortdurend roeren, aan de kook . Schep de appels door de dunne siroop. Doe er een kaneelstokje bij en 1 sinaasappel bestoken met 12 kruidnagels. Zet het vuur laag en houd alles aan de kook tot de appels zachtgeworden zijn. (na ca. 12 min) Let wel op, de partjes mogen niet uit elkaar vallen. Schep de partjes er met een schuimspaan uit en leg ze in een zeef om uit te lekken. Zeef de siroop en breng opnieuw aan de kook. laat alles nu zachtjes inkoken tot er ong. 1 l. siroop is over gebleven. Verdeel de appelpartjes nu over brandschone potten en schenk de hete siroop erover. de appel moet net onder liggen. Dek de potten af plastic folie en dan met een schroefdeksel en zet ze op hun kop weg op een dubbel gevouwen theedoek en laat ze zo afkoelen. Ze tekken dan vacuum. Mits ze op een droge koele plaats bewaard blijven zijn ze zo 3-4 weken houdbaar. Toegevoegd na 12 minuten: Onrijp fruit bevat veel pectine dus is erg goed om jam/gelei mee te maken. Voor kleur, zoetheid en smaak kan je ze vermengen met frambozen of aardbeien bijv. Neem bijv. 300 gr. frambozen en 500 gr. schoongemaakte appeltjes. Doe de frambozen en de in dunne plakjes gesneden appels in een pan. Zet op middelhoog vuur tot de frambozen hun vocht loslaten( enkele minuten) en doe er dan geleisuiker bij ( ong. de helft van het vruchtengewicht, dus 400 gr.) en het sap van ½ citroen. Laat ca. 40 min. zachtjes koken, af en toe roeren. de appels zullen helemaal stukkoken en je houdt een stevige, dikke jam over. Doe de hete jam over in brandschone potjes en verder net zoals in mijn vorige recept voorgaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100