Moet ik peterselie nou wel of niet veel water geven?

Heb dit jaar plantjes gezet dus dacht ik dat ik ze ook goed water moest geven, maar ze worden langzaam maar zeker steeds geler. Dat is jammer want het ziet er en niet goed uit en dat gele kan ik niet gebruiken en ik gebruik veel peterselie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

jazeker, ze houden van vochtig, en af en toe wat voedsel. Toegevoegd na 1 minuut: wat natuurlijk niet betekent dat je ze moet verzuipen. voel gewoon even aan de aarde; die mag niet uitdrogen.

Peterselie houdt wel van een beetje vocht. De vergeling heeft een andere oorzaak: Vergeling bij peterselie Een veelvuldig voorkomende probleem is de vergeling tot paarsverkleuring van de bladeren bij peterselie, vooral in de zomermaanden. Uit onderzoek is gebleken dat de eigenlijke oorzaak een virus is. Dit virus wordt overgebracht door bladluizen. Het bladluisvrij houden van de peterselie kan deze geelverkleuring kunnen vermijden. Ook felle zon gecombineerd met slechte beworteling kan dit fenomeen van geelverkleuring veroorzaken. Ook een aantasting door de wortelvlieg kan uiteindelijk geelverkleuring van de bladeren veroorzaken. Dit doordat de maden van de wortelvlieg de wortels van de peterselie aanvreten, wat zorgt voor afstervend, geel blad. Een insectengaas over de peterselie spannen heeft dus een driedubbel nut : tegenhouden van bladluis, tegenhouden van de wortelvlieg en wat schaduwvorming.

Bronnen:
http://www.plantaardig.com/groenteninfo/pe...

Je moet peterselie regelmatig water geven, echter dit is een heel ander probleem. Een veelvuldig voorkomende probleem is de vergeling tot paarsverkleuring van de bladeren bij peterselie, vooral in de zomermaanden. Uit onderzoek is gebleken dat de eigenlijke oorzaak een virus is. Dit virus wordt overgebracht door bladluizen. Het bladluisvrij houden van de peterselie kan deze geelverkleuring kunnen vermijden. Ook felle zon gecombineerd met slechte beworteling kan dit fenomeen van geelverkleuring veroorzaken. Ook een aantasting door de wortelvlieg kan uiteindelijk geelverkleuring van de bladeren veroorzaken. Dit doordat de maden van de wortelvlieg de wortels van de peterselie aanvreten, wat zorgt voor afstervend, geel blad. Een insectengaas over de peterselie spannen heeft dus een driedubbel nut : tegenhouden van bladluis, tegenhouden van de wortelvlieg en wat schaduwvorming. Toegevoegd na 1 minuut: http://www.plantaardig.com/groenteninfo/peterselie.htm

Van water alleen kan peterselie niet groeien. Regelmatig bemesten is erg belangrijk. En veel water geven na al die maanden regen, lijkt me ook niet echt nodig. Nee, ze moeten gewoon eten hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100