Hoe heet die bomen met gele bloemetjes die op straat of langs de wegen staan ?

Ik zie en ruik geregeld een lekkere geur als ik op straat rijd met de fiets, en zie dan bomen op straat met gele bloemetjes.
Ik zou graag willen weten hoe die bomen heet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat je de Linde bedoelt. Die staat momenteel in bloei, en dat geeft een frisse lucht die mij meteen aan thee (jawel, Lindebloesemthee) doet denken.

Momenteel bloeien de lindebomen. De bloemen verspreiden een bijna bedwelmende geur.

Dat zijn waarschijnlijk lindebomen. De linde bloeit eind juni, begin juli en is één van de weinige bomen die een complete bloem heeft met kelk, kroon, stampers, meeldraden en schutbladen. De bloemen zitten in trosjes bij elkaar, bevatten veel honing, en verspreiden een heerlijke geur.

Bronnen:
http://www.stemderbomen.nl/pages/artikelen...

Je zult de goudenregen (Laburnum anagyroides) bedoelen. In het wild groeit de goudenregen in Midden- en Zuid-Europa. De hoogte kan 7 meter bedragen. De hele plant, maar vooral de peulen, bevatten een giftige nicotine-achtige verbinding, cytisine. De boom werd veel aangeplant in parken, tuinen en langs straten vanwege de sierwaarde maar de soort wordt tegenwoordig vanwege deze giftigheid minder vaak aangeplant. Overigens zijn de aangeplante soorten vaak hybriden, zoals Laburnum ×waterei. De bloemen zijn heldergeel en hangen in trossen van 10-30 cm bijeen. De bloempjes hebben een vlindervorm. De gouden regen is door de giftige peulen wellicht minder geschikt voor een tuin waar kinderen of honden spelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100