Wat doet een spin met zn draad?

Ik zie wel eens een spin vanaf boven naar beneden komen met een lange draad. Vervolgens gaat hij naar boven en het draad neemt hij op de een of andere manier weer mee. Maar hoe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iedere spin heeft spintepels. Hierin bevinden zich buisjes die met de klieren van de spin verbonden zijn. De klieren van de spin produceren het draad. Als de spin begint aan zijn web trekt de wind de draad uit de spintepel van de spin. Heeft de spin geluk dan kleeft deze spindraad aan de overzijde aan een tak of een stam. De spin voelt dit vastkleven aan de spanning die op de draad komt te staan. Is dit het geval dan is de eerste stap in het bouwen van een web gezet! De spin loopt over de draad naar de andere kant, ondertussen verstevigd ze de draad. Dit doet de spin net zo lang totdat de draad stevig genoeg is. Daarna hangt de spin een losse draad in het midden van het web. Er is nu een Y-vorm ontstaan. Nu is het raamwerk klaar om spaken te maken. Daarna maakt de spin van een kleverige draad een mooi spiraal.

Bronnen:
http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/d...

hij plakt het alshetware ergens aan vast, dan gaat hij weer naat boven om het weer ergens aan vast te plakken. zo maakt hij zijn web

Als een spin via zijn eigen draad omhoog kruipt, dan rolt hij de draad op met zijn achterste 2 poten op tot een balletje.

overbodige draden eet de spin op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100