Waarom wordt Chinees Blauwsteen gezoet?

Ik zie bij terrastegels vaak staan dat de tegels gezoet worden. Zijn ze anders te zout?

Ik kwam dit specifiek tegen bij Chinees Blauwsteen (natuurstenen tegels).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is een van de 3 bewerkingen. Om natuursteen gladder te krijgen zijn er 3 bewerkingen Schuren (slijpen) neemt de zaagsneden weg. Zoeten om matglans te krijgen Polijsten voor hoogglans. Toegevoegd na 18 minuten: Zoeten levert een effen mat oppervlak zonder sporen van bewerking. Zoeten is de laatste fase van het schuurproces met een zeer fijne schuurschijf. Afhankelijk van de schuurschijf zijn er verschillende gradaties in glans mogelijk. Een geringe glans wordt "licht gezoet" genoemd en een matglans "gezoet" en een bijna hoogglans "donker gezoet". Zie link waar uitleg staat over alle bewerkingsvormen voor steen.

Bronnen:
http://www.joostdevree.nl/shtmls/natuurste...

zoeten is heel erg fijn opschuren, zodat het oppervlak mat blijft. met suiker of zout heeft het niets te maken.

Het materiaal is vrij zacht, als je het hoogglanzend zou polijsten heb je snel krassen. Op een mat( gezoet ) oppervlak zie je de krassen mindersnel. Als je er een hekel aan hebt dat iets lelijk wordt of beschadigd, neem dan graniet of beton. De chinese steen gaat leven. (lees: beschadigd, krijgt krassen en vlekken, maar deze verdwijnen ook weer in gebruik)

Een gezoete of verzoete natuursteen is glad, omdat deze machinaal geschuurd wordt. Voor een wat oudere uitstraling kan natuursteen worden getrommeld, waardoor de randjes een beetje beschadigen en de steen gehavend lijkt. Mocht je ideeën willen opdoen of meer over verschillende afwerkingen van natuursteen willen lezen, kijk dan eens op http://www.tuinieren.nl/a/inrichting-en-aanleg/sierbestrating/natuursteen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100