Moet de ondergrond van een terras met composiet vlonderplanken van beton zijn?

Ik ben bezig met de voorbereiding voor een terras. Ik overweeg om composiet planken aan te schaffen. In de klusfolder staat een betonnen ondergrond getekend. Ik vroeg me af of de ondergrond van een vlonderterras altijd beton moest zijn, of dat er ook andere mogelijkheden zijn.

Het terras komt achter in mijn tuin.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De grond er onder afdekken met worteldoek is het meest toegepast en niet met beton.. Het voordeel van beton er onder, is, het zo kunnen plaatsen van de ligbalken op de betonnen ondergrond, het nadeel: is dat juist deze balken op het beton, het eerste zullen gaan rotten.

Nee het kan op de grond maar leg wel beton tegens onder de liggers om verzakking en rotting te voorkomen.

Het belangrijkste van een houten vlonderterras is inderdaad een stevige fundering. Deze kun je rechtstreeks op je bestaande bestrating aanbrengen. Let wel op dat de vlonder dan iets hoger komt te liggen dan wanneer je een vlonder op de kale grond aanlegt. Heb je alleen een zandbed in je tuin, leg daar dan een aantal tegels waterpas op, waar de houten liggers op kunnen. Vergeet in dit geval niet om antiworteldoek tussen het zand en de tegels te leggen, zodat onkruid geen kans krijgt. Bij een slappe ondergrond, zoals gras of veengrond, moet je wat palen in de grond slaan. Hoe slapper de grond, des te langer de palen. Kijk anders ook eens op http://www.tuinieren.nl/a/inrichting-en-aanleg/terras-en-balkon/een-vlonder-aanleggen Hier legt Jurgen Smit in stappen en video's uit hoe je het beste een vlonderterras kunt aanleggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100