Wat zijn de belangrijkste zaken om rekening mee te houden bij het verbouwen van de achtertuin?

Binnenkort willen wij de achtertuin compleet verbouwen, dus alles eruit (klinkers, tegels, bomen, buxus) en andere zaken erin (pad van klinkers, graszoden, terras van grote tegels, plantjes en bloemen).
Maar waar moeten we sowieso op letten bij alle bezigheden? M.a.w. wat zijn de meest waardevolle tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Maak een goed plan. Houd hiermee rekening met alle gezinsleden. Probeer in te schatten hoeveel werk er in de nieuwe tuin zit. Hoeveel tijd kan je in je tuin werken? Welke bomen/ struiken kan je laten staan. Wat je kan laten staan geeft direct body aan je nieuwe tuin. Zorg dat je de borders waar weer planten in moeten, tot een halve meter los spit. Laat indien mogelijk, na het slopen van de tuin, indien nodig, alles enige maanden laten na zakken. Dat is minder erg dan dat je bestrating gaat na zakken. Zijn er planten die je weer wil gebruiken, zoek dan voor een oplossing die een tijdje in leven te houden. Nieuwe planten kosten vaak heel veel geld. Wil je verlichting of een stopcontact in je nieuwe tuin, leg deze dan direct onder de bestrating voordat deze er in gaat Is de tuin erg nat zoek dan nu een oplossing. Houd rekening met de stand van de zon, zodat een nieuwe struik of boom na een paar jaar,niet juist alle zon weg houdt uit een plantenborder die juist veel zon nodig heeft. let op je keuze voor bomen en struiken, heel veel soorten worden veel te groot, dan moet je later alsmaar blijven snoeien. Houd met de keuze van je nieuwe planten rekening met de grond soort. Veel planten hebben een hekel aan klei, of aan zandgrond.

Verstand heb ik er niet van, maar ik zou het sowieso aan de buren doorgeven vanwege de eventuele overlast. Als je bijvoorbeeld de tuin gaat snoeien dan kan dit geluidsoverlast veroorzaken enz.

Maak van tevoren een wensenlijstje met de 'attributen' die je in de tuin zou willen hebben. Op de site www.tuinieren.nl staat een handig overzicht met waar je zoal verder op kunt letten: ontwerp je eigen tuin, onder het linkje ontwerp. Daar kun je ook zien hoe je een beplantingsplan maakt: www.tuinieren.nl/ontwerp/beplantingsplan maken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100