waarom knagen de mussen de voegen van ons huis weg?

de laatste tijd zien we steeds mussen, zowel mannelijk als vrouwelijk, aan onze voegen van het huis knagen. steeds op dezelfde plek. nou zijn onze voegen niet al te best, maar ze knagen toch echt hele stukken weg.
er zitten geen gaatjes van beestjes in de voegen, dit hebben we al gecontroleerd.

mijn vraag is waarom ze dit doen en wat je er tegen kan doen.

Alvast bedankt (:

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Denk dat het de juiste samenstelling heeft dat uitermate geschikt is om hun snavels te slijpen. Het zou op die plek een beetje zacht/gipsachtig moeten zijn. Weten ze eenmaal zo’n plekje te vinden, wordt het een soort bedevaartsoort en voor je het weet slijpen hele zwermen daar de snavels. Wat je er tegen zou kunnen doen: de oppervlakte veranderen. smeer er eens een beetje blanke lak overheen zodat het wat gladder wordt. Een beetje boter zou op korte termijn kunnen helpen. Of wat harder (grovere) specie gebruiken en opnieuw invoegen.

Er zitten voedingsstoffen in. (mineralen)

Vrienden van mij hadden dat ook, die hadden vogels in de buurt wonen die de voegen eruit pikten en de stenen stuk maakten. Zij hadden een geverfd huis, dus op een gegeven moment hebben ze hun voorgevel deels laten vervangen en opnieuw laten verven en dat heeft geholpen, nu zitten er geen vogels meer. maar misschien is dat iets te drastisch voor je nu...

Ze zijn nest aan het maken en zoeken hun materialen bij elkaar. Bij mij halen de eksters momenteel het mos in de dakgoten leeg. Een nest bestaat uit een stevige basisstructuur bestaande uit twijgen, papiersnippers, bladeren, mos, vezels, draden etc. Eens die basisstructuur er is wordt deze opgevuld met 'cement' : kiezeltjes, zandkorrels, leem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100