Is dit een egel nest?

Ik denk dat er een egel aan het bouwen is geweest hier een tijdje geleden.Weet niet wat voor geluid een egel zo nu en dan maakt maar lijkt op schor hoesten anders kan ik het niet omschrijven.Maar is het een egel of een ander beest.De katten hier gaan er met een boog omheen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja zeker is het een egelnest en wel op een prachtige plek. Dus goed beschut en niet koud. Mogelijk is het zijn winterslaapplaats geweest. Egels maken een heel bijzonder geluid, iets tussen snurken, knorren en hoesten in. Het is eigenlijk onvoorstelbaar, hoe een egel dit nest kan maken, het is volkomen waterdicht, heel dik en heel compact. En warm natuurlijk. Toegevoegd na 14 minuten: Een jaar of 10 geleden vond ik in de winter ook een egelnest, ook tussen een oude biels en de bamboe in. De bamboeblaadjes verteren heel moeilijk, dus blijven ze lang goed. De bamboe is wintergroen, dus een prima beschutting. De blaadjes zijn breed en waterdicht. Op je foto is goed te zien, dat ook daar de blaadjes plat liggen, als een soort dakpannetjes.

Het is zeer goed mogelijk dat het een egel is! De egels maken inderdaad een soort hoestend geluid.

De foto's die laat zien geven aan dat de egel een beschutte plaats zoekt om zijn nest te maken. En deze plaats kan gemakkelijk zijn tegen een muur of schutting. Met wat planten er om heen, die hem een beschutte plaats geven.

Bronnen:
www.bebob.weblog.nl'natuurmilieu/egelnest

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100