wat kost het ong. om een boomstronk van ong 30cm doorsnee te laten uitvrezen, en is het de moeite waard om het te laten doen ipv zelf uitgraven?

Er vind wel informatie op internet, maar telkens staat er dan dat er een speciale offerte op maat gemaakt moet worden, geen enkele prijsindicatie.

Toegevoegd na 1 minuut:
ik vind moet het zijn:)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan toch een ketting zaag huren bij een dhz zaak. Dat is makkelijk te doen hoor,en veel goedkoper. Je graaft een kuil,en je zaagt de wortels en de boom om. Wil niet zeggen een fluitje van een cent,maar goed te doen. Suc,met de evt rugpijn.

Ik heb zelf een gezien gezien hoe men dat met een freesmachine deed. Een flinke boomstronk kostte ongeveer een uur. Ik schat in dat het 50 euro per uur kost, plus 75 voorrijden. Het zou dus rond de 125 mogen kosten. Zelf doen is echt een verschrikkelijk karwei, de wortels zijn moeilijk los te krijgen van de stronk en moeilijk uit te graven. De wortel moet je loshakken met een bijl en dat is soms een gevaarlijk klusje. Mijn advies is niet aan beginnen als het laten doen niet van je allerlaatste euro's moet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100