Als je een waterpomp in je tuin hebt geslagen en nu blijkt ie toch net niet diep genoeg te zijn,wat kun je dan doen om dit te verhelpen ?

Hij is nu op 8 meter diep geslagen,maar het water komt er met etappes uit, dit betekent dat het grondwaterniveau flucteert,eigenlijk zou hij nog wat dieper moeten bv. 1 of 2 meter,maar ik heb eigenlijk geen zin om weer een nieuw gat te laten maken van 9 of 10 meter. Kan ik op een andere manier zorgen voor een continue waterstroom. Ik heb een pomp die perfect pompt doch geen continue water.

Toegevoegd na 54 seconden:
flucteert=fluctueert

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is mogelijk dat het grondwater nog een "weg" moet vinden naar uw zuigleiding. Ik zou u aanraden om eens water te steken in uw leiding, het kan zijn dat door de druk een doorgang gemaakt wordt naar het grondwater. Eventueel een paar maal herhalen tot het lukt. Zeker de moeite waard want bij ons is dit al eens gelukt. Ik kreeg die tip toen van iemand die daar dag dagelijks mee bezig was.

Het allerbelangrijkste als je een pomp slaat, dat het aanzuigstuk in een grondlaag zit, die voldoende snel het water doorlaat. Dus het liefst in een grindlaag. Nu zit je ook in het grondwater, alleen is de grond niet poreus genoeg om het water dat jij er uit pompt, alsmaar aan te vullen. Mogelijk moet je enkele meters verder omlaag, maar dat kan ook 20 m. zijn, dus niet voor het water maar voor een proreuze laag. Kan ook zijn, dat je een aantal meters omhoog moet! hier moet echt wel een deskundige bij komen, die daar verstand van heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100