Wat is dit voor plant? Is het een wilde of gecultiveerde? En wat is de naam ervan?

Weet jij het antwoord?

/2500

dat is een jacobsladder. het is een gecultiveerde plant, die zich wel erg goed uitzaait. Toegevoegd na 1 minuut: de officiele naam is polemonium.

Het lijkt op een tak van een acacia. Maar als jij zegt dat het een plant is, zit ik fout Toegevoegd na 8 minuten: Dit is de jacobsladder. De bladeren ervan zijn m.i. spitser dan die van jouw afbeelding.

Deze plant wil nog wel eens spontaan op komen in tuinen, het is de Galega of in het nederlands Galigaan. De meestvoorkomende is de lila-roze kleur( wilde soort) , maar er zijn ook sneeuwwit bloeiende. Ze worden rond 1 m hoog. Mooi blad en mooie bloemen. Voor halfschaduw en zon. Houden van droge grond. Toegevoegd na 4 minuten: Foto gevonden van de witte galiaan, die in het rana park groeit. Toegevoegd na 30 minuten: Alleen links boven in de hoek, is zijn blad goed te zien. Toegevoegd na 2 dagen: Onderste foto, is net genomen in het rana park.

Vermoedelijk heb ik dezelfde plant in de tuin staan, ooit eens van een buurvrouw gekregen, die zei dat het een jacobsladder was. Maar dat is het zeker niet: ik ben er inmiddels achter dat het een wikkesoort is -onkruid dus. Bijgevoegd een foto van de plant uit mijn tuin, die overigens nu nog niet bloeit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100