Kamperfoelie groeit slecht en krijgt bladvlekken, wat is er mis?

Het is een Lonicera brownii 'Dropmore Scarlet' van een vriendin. Bloeit en groeit al een paar jaar prachtig door gaas heen, maar dit jaar is ze vrijwel kaal. De plant is nooit gesnoeid maar groeide altijd goed. Het blad dat de plant nu heeft, vertoont ook vlekken, zie de foto.
Wat is er mis en wat kan/moet er gebeuren om de plant te helpen?

Bijgevoegd: foto van de plant en een knipje uit die foto met blad en knoppen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze soort Lonicera is een lastige. Als de groei er na enkele jaren uit gaat, ziet hij er niet meer uit. kamperfoelie's zijn van nature bosplanten. Ze groeien onder en tussen de bomen, waar veel rottend blad ligt, dus erg zuur en humusrijk. En geen volle zon. In de natuur waar ze groeien, krijgen ze veel mest van de vogels die in de bomen zitten. De vele regens die we dit voorjaar hebben, spoelen vrijwel alle mineralen uit de grond, probeer de grond voorzicht rondom de plant weg te graven tot op de kale wortels en vul het weer aan met een grote zak potgrond, handje organische mest er bij, knip de plant voor de helft maar af en bij droog weer, ( als dat nog komt) liefst regenwater geven. Toegevoegd na 1 uur: Schiet me ineens te binnen. Zou ook nog vorstschade kunnen zijn, deze soort is er om bekend. Mogelijk loopt hij dan bij de grond weer uit.

Het is een bekend verschijnsel van kamerfoelie,het gaat een tijd goed en dan ineens krijgen ze een ziekte. Het kan aan de standplaats liggen,maar ook dat is niet zeker. Als je eens op plant nu.nl kijkt daar geven ze allerlij adviezen. Suc6

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100