Twee van mijn kruiden, Rozemarijn en Tijm in potten, lijken dood, geen puntje groen te zien, komt dat nog en zo ja wanneer (ongeveer) ?

Vorig jaar gekocht en gekregen, ze zijn gegroeid, staan op een 'plantentrap' (dus niet op de grond) en nog geen groen puntje te zien, terwijl de 2 potten bieslook alweer gegroeid zijn, gebruiksklaar !

Toegevoegd na 1 dag:
hartelijk dank voor de antwoorden en reacties !

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Rozemarijn en de kruidentijm, is de afgelopen winter massaal bevroren. Eigenlijk horen ze ook thuis in warmere landen met minder of geen vorst. Het gebeurt trouwens niet zo vaak, dat ze bevriezen. Planten in potten zijn meer gevoelig voor vorst, dus bij vorst altijd op de grond zetten, liefst tegen het huis aan. Bieslook is volkomen winterhard en staat al in de knop.

De kans dat ze bevroren zijn is groot, helaas. Om zeker te zijn, krab je aan de oonderkant wat bast weg. Is het hieronder bruin, dan zijn ze dood. ZIt er groen nder, dan zit er nog leven in. Helemaal terugsnoeien (zodat de plant geen energie in halfbevroren takjes meer hoeft te steken). grote kans dat de plant dan mooi bossig terug komt. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100