wie is verantwoordelijk voor de schutting? huurder of eigenaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Meestal staat er iets in de huurovereenkomst over een erfscheiding. Is dit niet het geval en er staat niet veel meer dan een paar paaltjes met een draad erover, dan kun je samen met de buren proberen er een mooie afrastering van te maken.

Als er niets over de schutting in het contract staat is dat de huurder, net zoals die zelf bepaalt wat er in de tuin komt. Dus kijk je contract na.

Als de schutting er stond toen jij erin kwam, kan je de eigenaar of woningbouwvereniging vragen stellen over die schutting als er problemen zijn. Heb je hem zelf geplaatst, dan ben je zelf verantwoordelijk. Toegevoegd na 3 uur: Mijn buren klaagden bij de woningbouwvereniging dat de helft van de schutting verbrand was bij vorige bewoners. Wat ze er mee aan moesten. Ze kregen een nieuwe schutting toen ze het huis betrokken. (Ik snap die min dus niet. Het is gewoon een praktijk voorbeeld.)

In bijna alle gevallen de huurder. Het is namelijk lastig om terug te brengen naar de originele staat... Als je gaat verhuizen. En in het contract. Staat wel iets over de schutting. Maar dat zegt dat de verhuurder voor een afscheiding moet zorgen. En dat is de 2 meter vanuit de achtergevel. Daarna is de verhuurder niet meer verplicht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100