Heb een mini kersenboompje staan die nu bijna in bloei is,Vorst op komst wat nu?

Overleven de bloemen dit of dit jaar geen kersen,hij is erg klein 60cm.Vorig jaar voor het eerst kersen niet veel maar toch.Nu voorspellen ze weer vorst.Gewoon zijn gang laten gaan of iets doen? En zo ja wat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, ha, we hebben de zelfde! Ik heb er ook twee staan, die nu ook half open zijn. Heb er een bouwwerk met palen en draad omheen staan, met daaroverheen, windbreekgaas, anders zijn de kersen voor de vogeltjes. Onder het windbreekgaas, blijft het iets warmer dan er buiten, hopelijk is dat voldoende. Vlak voor het donker wordt, de kers nat spuiten helpt ook vaak. Bij het bevriezen van water, komt warmte vrij en meestal net voldoende om de bloesem niet te laten bevriezen. Een lichtslang of buitenkerstverlichting er door heen hangen en laten branden werkt ook prima, het beetje warmte is net voldoende.

Nar spuiten met water, dan kunnen de bloesems niet bevriezen.

Gewoon laten gaan. Bomen zijn best bestand tegen een nachtvorstje. De helft van de bloesem zal eraf vallen, blijft genoeg over. De natuur moet zijn loop hebben.

Gewoon s,nachts even een plasticje over heen doen,voor de zekerheid.

Enkele emmers water er onder zetten en verder niets doen. Zeker niet afdekken met plastic folie, want hier staat de wind dan stil en zal het harder vriezen dan dat de bloesem in de open lucht staat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100