Wanneer moet ik beginnen met slakkenkorrels strooien in de tuin?

Dit jaar wil eens geen slakken in de tuin die de boel opvreten. Wanneer komen die beesten voor het eerst uit hun eitjes? Welke maand zijn de eerste slakken te zien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat nog beter én goedkoper is: zet de stinkende gouwe in de buurt. Dit is een plantje, ook wel mierenbrood genoemd, waar slakken een hekel aanhebben, doordat er een gele vieze vloeistof uitkomt.

Bronnen:
hoveniersopleiding
mijn werk

Ja de slakken zijn er al hoor en langzaam zullen het er steeds meer worden. Maar de slakken eten van maar heel weinig planten, vooral de Hosta en het afrikaantje vinden ze heel erg lekker. maar aan de meeste planten doen ze echt niets!!! Wil je toch slakkenkorrels strooien, gebruik dan de niet giftige!! Die van Ecostijl is niet giftig , maar doodt wel de slakken. Neem je de gewone slakkenkorrels, dan kunnen je huisdieren en kinderen er van ziek worden, en de vogels er van dood gaan! Vaak worden jonge vogeltjes gevoed met dode vergiftige slakken. Binnen enkele dagen zijn dan alle jonge vogeltjes in het nestje dood, of een van de ouders, ook dan krijgen de jonge vogeltjes te weinig voedsel en gaan dan ook dood. Slakken weg vangen is dan ook een betere oplossing.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100