Welke groente geschikt voor deze dagen om te planten ?

Welke groente geschikt voor deze dagen om te planten in achtertuin ? Goedkoop, makelijk te zorgen en leuk voor kinderen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nu is het ideale moment voor alle plantjes! Bonen, sla, andijvie, fruit zoals aardbeien, kruiden.... Bij de tuincentra is het nu ook regelmatig n de aanbiedi g :)

Je kunt naar een tuincentrum gaan en op zoek gaan naar plantjes, maar de meeste zullen pas in mei worden aangeboden. Wat je wel kunt doen, is dingen zaaien (deels, sommige dingen kunnen pas over een paar weken of na half mei gezaaid worden). Goeie tips daarvoor vind je bijvoorbeeld op deze sites/pagina's: http://www.vergetengroenten.be/index/artikel/129 http://home.scarlet.be/~pin29174/salade.htm http://home.scarlet.be/~pin29174/spinazie.htm http://www.spruit.info/spruit/kinderen_in_de_tuin.html http://bustani.webs.com/kinderenendemoestuin.htm http://kidskitchen.blogo.nl/2010/04/08/moestuinieren-voor-kinderen-zaaien/ http://kidskitchen.blogo.nl/2010/04/29/moestuinieren-voor-kinderen-zaaien-deel-2/ http://kidskitchen.blogo.nl/2010/06/03/moestuinieren-voor-kinderen-zaaien-deel-3/ http://www.infotalia.com/nld/tuin/tuin_op_maat/kindvriendelijke_tuin/leuke_tuin_detail.asp?id=2902 Kies iets dat makkelijk groeit, dat je kinderen lekker vinden, en vergeet niet ook wat bloemetjes te zaaien ;-) Veel plezier!

In google ingeven 'plantkalender'. Een voorbeeld vindt u op http://www.detuingids.be/pages/detail.asp?Id=3408

het zaaien van tuinkers is voor kinderen meestal geweldig. het komt heel snel op en je kan er de letters van je eigen naam mee zaaien, het is snel te oogsten en daarna op een sneetje brood met wat suiker. Radijsjes gaat ook nogal snel, zien er erg leuk uit en veel kinderen lusten het, neem wel de rode en niet de witte, die zijn nogal scherp van smaak. En dan na half mei een paar tomaten planten. Stok er bij en aanbinden, vooral de sherrytomaatjes zijn een feest voor de meeste kinderen. Verders zijn al te koop bij een tuinwinkel, plantjes van sla, andijvie, spitskool, rode kool en over een paar weken nog veel meer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100