Wat is een makkelijke, klimmende kuipplant?

Ik heb een inpandig balkon met een lege, witte muur. Ik wil daar een klimmende kuipplant neerzetten die de muur wat bedekt. Welke plant is makkelijk en snel? Het balkon zelf is op het Z, de muur is op het N. Erg veel direct zonlicht zal er niet komen.

Toegevoegd na 13 minuten:
Een klimmende winde, zou dat op een balkon kunnen? Of iets anders bloeiends.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Passiebloem!makkelijke groeier, moet wel licht hebben. Heeft geen nare worteltjes in de muur,maar kan prima klimmen via een paar gespannen draden of een rekje. Bloeit prachtig en weet niet van ophouden. is ook nog eens winterhard.(op een balkon een beetje inpakken als het echt erg gaat vriezen). Snoeien kan je ook rustig doen als het allemaal te veel wordt.

Hedera (klimop) is een makkelijke kuipplant. Google maar eens op `hedera` en je vindt er vele varianten.

een makkelijke klimplant is een hedera hij groeit snel heeft geen direct zonlicht nodig als de plant te groot of te breed wordt kan je het makkelijk snoeien je kan ze in verschillende groen tinten kopen

http://nl.wikipedia.org/wiki/Klimop , let wel op, de hechtwortels tasten het cement in de voegen van baksteen aan, het "trekt" nl de kalk uit het cement, het is echter een prima snelgroeier en makkelijk zelf te stekken.

Er zijn enkele grootbladige bonte hedera's, die het er uitstekend kunnen doen. En natuurlijk de groenbladige soorten Hedera's Maar ook de wintergroene japanse kamperfoelie. De geel bloeiende winterjasmijn, is wel wat minder snel, maar kan je soms groot kopen. De grootbladige en de kleinbladige wilde wingerd. Toegevoegd na 1 uur: na je toevoeging of er winde zou kunnen groeien. Indien je balkon echt precies op het zuiden ligt, dan zou je tot een uur of 1 toch veel zon kunnen hebben, maar het balkon is inpandig, dus van boven komt er geen licht. je zou het kunnen proberen, maar ook de klimmende oost Indische Kers, zou het best wel eens kunnen doen, die kan wat beter met minder zon.

De reeds genoemde Hedera is uiteraard een goede maar iet wat saaie klimmer. Op een schaduwplek valt het niet mee om een mooie bloeiende klimplant te zetten. Een zeer sterke klimmer die bloeit en het waarschijnlijk wel doet op een luwe/warme schaduwachtige plek zijn de Campsis radicans, de Hydrangea petiolaris. Goede potgrond gebruiken is wel aan te bevelen.

Volgens mij moet een jasmijn(toscaanse)wel kunnen.Daarbij geurt hij in bloei heerlijk als je bvb de ramen openzet.Alleen uitkijken als het behoorlijk vriest. Dan even binnenhalen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100