Hoe lang duurt het voordat een orchidee opnieuw bloeit?

Vooral benieuwd wanneer er een nieuwe scheut aankomt, heeft dit iets met seizoenen te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

het kan wel een half jaar of langer duren voordat er weer een bloemstengel gaat groeien. In tussentijd gewoon (weinig) water blijven geven, dan komt het vanzelf goed.

Bronnen:
Ervaring

*Wat moet u doen als uw orchidee is uitgebloeid? Een Phalaenopsis kan ongeveer 3 tot 6 maanden bloeien, is uw plant uitgebloeid en de steel is nog groen dan kunt u hem boven het derde oog afknippen. Hoe ziet u wat het derde oog is? Langs de steel zitten een soort schutblaadjes dit worden ogen genoemd. Het is heel goed mogelijk dat op dit punt uw orchidee weer uitschiet. Als de steel verdroogd is kunt u deze het beste geheel afknippen. Zet de plant ongeveer 7 graden koeler weg, maar blijf de orchidee gewoon verzorgen zoals u de plant ook verzorgde toen deze nog in bloei stond. Na enige tijd schiet de plant weer uit en komt er een nieuwe steel in. Het duurt dan ongeveer honderd dagen tot de orchidee weer gaat bloeien. Ik heb de site mee gestuurd zodat je misschien meer kennis kan maken met je plant soort Succes

Bronnen:
http://www.orchideeenvdlinden.nl/page_1179...

Toen mijn orchidee na maanden uitgebloeid was ben ik naar een tuincentrum gegaan en heb nieuwe orchideeengrond gehaald. Ik heb de oude grond geheel verwijderd en heb de plant in de nieuwe grond gezet. Na een maand of vier begon de plant weer volop te leven en na enkele maanden verschenen weer de eerste bloemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100