Zoals je bijvoorbeeld gras aan schapen kan voeren, welke voeding vind je in de natuur die je aan kippen kan voeren?

Voeding uit de natuur voor kippen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

gekookte aardappelen :) als ik wat over heb geef ik het altijd aan de kippen!

Graantjes natuurlijk! Nooit naar Urbanus geluisterd? "Gans mijn lijf staat vol met pluimen Grijze, witte, zwart en bruine Mijn kopje gaat omhoog-omlaag Graantjes pikken doe ik graag Refrein: 1-2-3 rikke tikke tik Ra, ra, ra, wie benne-k-ik ? Is er iemand die al weet Hoe ik heet"

Bronnen:
http://www.lyricstime.com/urbanus-1-2-3-ri...

Wormpjes vinden onze pluimveevrienden ook erg lekker en weet je war ze ook graag naar binnen slokken? Wel een beetje onsmakelijk, maar wel waar: een dikke geel/groene fluim en dat is ook puur natuur.

Voeding uit de natuur voor kippen: Bijvoorbeeld klein hoefblad, paardebloem, vogelmuur, hoornblad, grote en kleine weegbree, verschillende soorten kruiskruid, kamille, duizendblad, boerenwormkruid, bijvoet, zuring, brandnetel, dovenetel, moerasspirea… In de latere zomermaanden zaden, bessen, brandnetelzaad, rozenbottels en vuurdoornbessen.

Bronnen:
http://kleinveedestermeeuwen.hoenders.net/...

Kippen eten alles. Mijn ouders hebben kippen en ze krijgen alle restjes van het eten. Het vlees niet natuurlijk, hoewel ze dat wel zouden eten. En daarnaast krijgen ze nog kippenvoer. Maar uiteindelijk zouden ze alles eten.

Kippen eten heel veel, natuurlijk voeding voor hun is volgens mij graan soorten, maar ook kleine beestjes, zoals wormen. Ik ken iemand die ook kippen heeft en die geeft ze ook wel eens restjes, ze echten echt heel veel, want ze aten zelfs gekookt ei! Maar ik denk niet dat dat heel goed voor ze is. Schelpen zijn wel goed voor ze, ik bedoel dat ze daar in kunnen pikken, daar zit een bepaalde stof in die goed voor ze is. Voor hele lekkere eieren kan je ze los laten lopen, scharreleieren. Dan eten de kippen gras, dat is ook natuurlijk en is goed voor ze, net als muurt, een klein groen plantje met soms wittige bloempjes, een echte lekkernij voor ze en heel gezond!

Gras eten ze zeker wel. Spijtig met wortel en alles. Restjes in de keuken kan je snel geven (sla, wortel, aardappel, ..)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100