wat te doen tegen een blauwe regen die nooit bloeit?

De blauwe regen staat al 5 jaar in een kleine tuin op het westen en wilt maar niet bloeien.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een heel vervelend en bekend probleem , met blauwe regen. De kweker heeft met het kweken hiervan, 2 mogelijkheden, of hij zaait ze, of hij ent ze. Als het een gezaaide blauwe regen is, kan het velen jaren duren voordat de eerste bloemen komen en dan ook vaak nog niet eens veel. Erg veel blad en weinig bloemen. Omdat te voorkomen, worden ze ook geënt op een gezaaide onderstam. De kweker zoekt dan eerst uit, welke plant het beste bloeit, hoe snel hij bloeit, de vorm van de bloemen en zelfs de kleur. Heeft hij een mooie plant gevonden met de juiste eigenschappen, dan neemt hij er een stukje van af en ent deze op een gezaaide onderstam. Dan heeft hij exact de zelfde, als hij had uitgezocht. Ent hij er zo honderd, dan zijn alle honderd precies het zelfde, met precies de zelfde eigenschappen. Koop je dus een blauwe regen, koop dan een geënte plant die al staat te bloeien. Pas dan weet je zeker dat het een goede is. Deze zijn vaak wel duurder. Soms worden blauwe regen ook gestekt, ook dan zijn ze soort echt. Ook zijn er links en rechts draaiende blauwe regen. Ook daar zit verschil in.

het kan lang duren voor een blauwe regen gaat bloeien. goeie kans dat hij het volgend jaar wel doet, geduld is een schone zaak :) geef je 'm voldoende voeding, en water in droge tijden? vertroetel hem maar goed.

Gewoon geduld hebben, die van mij bloeide pas na 8 jaar. Het gaat ooit gebeuren.

Volgend voorjaar een nieuwe kopen die bloeit of waarbij knoppen zichtbaar zijn, dan weet je het zeker. Ik had er ook een die nooit bloeide en het kwam er ook niet van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100