wat is de beste tijd van het jaar om wilgen en populieren te stekken

i heb een aantal wilgen en populieren staan er zijn er dit jaar ook een paar omgezaagd nu wil ik hebik nieuwe geplant door takken in de grond te stoppen.maar sommige doen het wel en andere weer niet.waar moet ik opletten als ik het weer ga proberen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wilgen en populieren zijn uitermate makkelijk te stekken. Maar gebruik nooit takken, waar de groei uit is. Dit zijn de takken die aan de onderkant of de zijkant van de boom hebben gezeten en vaak krom zijn. Neem dus altijd stekken van de top van de boom, goed te herkennen aan dikke rechte takken. Nog beter is om gewoon een stammetje te nemen van zeg maar 2 m. lang en een pols dik. Dus eigenlijk een soort paal zonder de zijtakken. 60 cm. de grond in en het lukt vrijwel altijd. Houdt een ruime plek om de stek heen schoon van onkruid en vooral van gras. Een gezonde stek en dik genoeg, geeft de eerste zomer nieuwe scheuten van 1.5 tot 2m. lang!! Toegevoegd na 1 minuut: Doordat je alle takken en bladeren van de nieuwe stek af haalt, kan je dus ook het hele jaar stekken, maar de voorkeur is, einde herfst, begin winter.

-zorg dat de teen in zeer vochtige grond komt te staan. zo niet dan zal ie moeite hebben om wortels aan te maken of zelfs helemaal niet aan slaan. doe dit gewoon lekker na de winter tot eind maart ongeveer.

Dat kan het hele jaar door.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100