wat zijn de oorspronkelijke natuurlijke appelrassen en waar kan je de bomen/zaailingen krijgen?

Ik ben op zoek naar appelbomen die tot een oud oorspronkelijk ras behoren omdat die de meest natuurlijke kwaliteit hebben en ik die wil opkweken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De natuurlijk appel is er eigenlijk niet meer, wel de bijna natuurlijk appel. Op plaatsen waar klokhuizen langs de weg zijn weggegooit, groeien vooral hier in Zeeland op veel plaatsen wilde appels. Deze appels zijn klein en niet zo lekker. Vroeger is men appels gaan selecteren en kruisen met andere soorten, waardoor er nieuw soorten ontstonden. Doordat nu alle appelsoorten, bastaards zijn, is er geen volkomen wilde appel meer, als je weer gaat zaaien. Maar zelf zaaien of bij een fruitkweker vragen naar wilde onderstammen is een oplossing. Echter de meeste fruitkwekers kweken met bepaalde types onderstammen, die ook niet meer echt wild zijn. Indien je appels zal zaaien, ook dan krijg je afwijkingen in de wilde soort, omdat de wilde appel niet meer soort echt is. Wel bestaan er nog kwekerijen die oude appelrassen verkopen b.v. de oude sterappel van vroeger, hier in Zeeland is er nog zo'n kweker, mocht je dat willen weten, dan zal ik voor je zoeken.

Je zou eens kunnen kijken bij "de tuin van de vergeten groenten"in Beesel in Limburg die hebben niet alleen groente maar ook fruit.Wie weet heb je daar succes.

Sterappel, Vlaamse Schijveling, Ananas Reinette, Glorie van Holland zijn slechts enkele appelsoorten die uit de schappen van de winkel zijn verdwenen. In de bron vind je nog meer oude appelrassen. Hier kan je verschillende oude rassen van appelbomen kopen: http://www.fruitboomkwekerij.be/appelbomenoudera.html

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/producten...

Hier kun je namen vinden van oude (kweek)appelrassen, en ze ook aanschaffen: http://www.oudefruitrassen.nl/Site/oudefruitrassen.html http://www.kwekerijennederland.nl/appelbomenassort.html (met info) http://www.fruitbomenkwekerij.nl/fruitbomen.html http://www.weigelia.nl/aanbieding.asp?id=147 (oude en nieuwe rassen) http://www.leenderheim.nl/boomdetails/111/eetappel-oude-rassen

Wij hebben Sterappels, Vlaamse Schijveling, Rode Herfst Calville en nog veel meer oude rassen in tuin. Zitten in Drenthe. Er kunnen enten worden geknipt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100