Kunnen tortels, bos en houtduiven samen leven?

Ieder zijn territorium, maar wie is dan het meest overheersend als er van elk evenveel zouden zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eigen waarneming: ik heb een kronkelwilg waar al jaren Turkse tortels in nestelen. Nu bedacht een paartje houtduiven dat zij dat ook wilden. Gevolg: een regelrechte oorlog tussen de niet-broedende tortel en twee (veel grotere) houtduiven. De veren vlogen dagenlang alle kanten op. Uiteindelijk kwam er een soort bestand en begonnen de houtduiven lager in de boom aan het bouwen van een nest. Ze hebben het nooit afgemaakt, hoewel er duidelijk geen oorlog meer was. Dus ik vermoed dat degene die ergens het eerst is, misschien het felst het territorium verdedigt, maar dat ze - mits er genoeg nestelgelegenheid en voedsel is - prima samen kunnen leven.

Die kunnen goed samenleven hoor. Ik denk dat als je ze in een voliere houdt met voldoende ruimte natuurlijk dat het perfect gaat.De houtduif zal wel de baas zijn omdat ze het grootst zijn.

ik weet niet precies wat je met bosduiven bedoelt? tortels en houtduiven zitten elkaar niets in de weg, en hebben overlappende territoria. houtduiven zijn groter en robuuster dan tortels. maar voor mensen zijn ze schuw, terwijl de tortels eerder in de tuin komen eten. hier zitten de tortels op de schutting, en de houtduiven in het park verderop. ze lopen elkaar dus niets in de weg.l

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100