Wat voor groente is dit?

In het filmpje op 09.40 plukt ze iets wat wit is en op paprika lijkt, maar wat is dit voor groente?

http://youtu.be/RHwP3Yjif30

Weet jij het antwoord?

/2500

hmmm ik denk een soort kalabas.

Is dat niet een kalebas?

Het is een "white squash". Je zou het kunnen vertalen als "witte pompoen". Toegevoegd na 1 minuut: Ook bekend als Pattypan squash.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Pattypan_squash

In het filmpje noemt zij het zelf "umbrella squash". Maar dat is geen officiële naam. Het is een patisson, in het Nederlands bekend als kardinaalsmuts. Een kleine, platte, witte pompoen met een vergelijkbare smaak en gebruik als courgette.

Bronnen:
http://home.scarlet.be/~trust/de%20landman...
http://www.flickr.com/photos/janiesantoy/4...

wat een leuk filmpje met die vrouw, die een geweldige manier van leven heeft, ten minste dat lijkt zo. De juiste naam heb je al gekregen van deze witte kalebas, maar eigenlijk zijn kalebassen ook pompoenen, maar in ons land zijn eetbare kalebassen (pompoenen) weinig bekend. geheel te onechte! had dit jaar voor het eerst een eetbare kalebas gekweekt in mijn groente tuin, ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe dingen. Sweet Dumpling, heet deze kalebas. heb de hele vrucht met schil en al in een pan met kokend water gedaan, 20 min. laten koken, wat laten afkoelen en toen in partjes gesneden. Deze partjes, aan beide kanten goudgeel gebakken in olijfolie, beetje peper en zout er op en smullen maar. Zeer verrassend is de erg smakelijke aardappelachtige smaak en het stevige vruchtvlees, je kunt hem met schil en al op eten!!! Niets gooi je er van weg en heeeeeeeeeeel erg lekker!!!

Dit is een Zuccini. Het is een soort pompoen en der herkomst is Nieuw Zeeland. Ik heb ze zelf in de volkstuin gehad omdat mijn zus de zaden had meegebracht uit Niew Zeeland.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100