Waar koop je moestuin stekjes of zaailingen in september?

We zijn nu bij 2 (grote) tuincentra geweest en daar melden ze ons dat het nergens meer te krijgen is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kijk of er in je omgeving volkstuincomplexen zijn, daar zijn vaak rond deze tijd markten met verkoop van oogst en overschot uit de tuinen. Of ze echte stekken en zaailingen aanbieden zal afhangen van wat er zoal verbouwd wordt, want je kunt nu niet alles meer planten. Wel zijn er nog dingen die je kunt zaaien, maar daarvoor kun je beter zelf op zadensites kijken (zaaitijden staan er dan bij) of kijk naar deze kalender: http://www.digirent.nl/moestuinsite/index.php?option=com_content&task=view&id=75&Itemid=9

In ieder geval is het nog te krijgen op de site van tuinspul.

Bronnen:
http://www.tuinspul.nl/index.php/moestuin.html

Dan heeft je tuincentrum goed opgelet. Het is nu voor eigenlijk alle groenten te laat om te beginnen, met de uitzondering van een paar gewassen die je nu kan inzaaien voor vroeg opkomen (Knoflook & wintergranen). Het is dus eigenlijk nergens te krijgen.

Ga eens naar een volkstuin in de buurt en praat daar eens met volkstuinders. Ga daar beens een praatje maken met deze mensen. Ik denk of ik weet bijna zeker dat die momenteel allerhande stekken en pootgoed hebben en de meesten willen er echt geen geld voor. Want liefhebbers helpen altijd beginnende tuinders in spe.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100