composthoop rond stam van boom

Hallo,

Kan het schadelijk zijn voor een boom om een composthoop aan te leggen rond de stam van die boom?
Ik vermoed het wel maar toch graag zekerheid.
Bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan voor de meeste bomen al schadelijk zijn als je een hoop oud blad om de stam laat liggen doordat de grond verzuurd. Een composthoop om een boom heen is dus zeker niet aan te bevelen. De bast van een boom moet ook kunnen ademen, anders sterft hij langzaam maar zeker af.

Het kan op zich niet heel veel kwaad. Feitelijk staan de meeste bomen standaard in een grote composthoop: De grond. De meeste bomen kunnen het goed hebben en vinde het wel fijn. Echter, van sommige bomen komt blad af dat stoffen bevat die groei tegen gaan. Dus geen beukenblad of naaldboom afval erbij! Ik heb zelf in mijn tuin een aantal planten die ik bewust op de composthoop heb gezet; Alle komkommerachten houden van kompost. Weliswaar zijn dit geen bomen, maar toch..

Voormij hoeft het niet ,een composthoop rondom een boom.Over het algemeen groeit of bloeit hij er niet beter van. Als je een boom plant zet hem in de juiste grondsoort. Een verkeerde boom op een bepaalde grondsoort of een windgevoelige aan de kust zijn redenen voor een misllukking. Kortom gezegd niet doen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100