Hoe krijg je mieren het best weg uit je tuin (alle soorten mieren)?

mieren zijn echt een plaag ik heb echt grote nesten in mijn tuin?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik gebruik afwasmiddel. Mieren hebben hier een hekel aan! Het is ook een stuk milieuvriendelijker dan gif. Spuit lijntjes afwasmiddel langs het mierennest en ze verhuizen uit je tuin.

Je kan ze ook verdelgen door heet water ( gekookt in waterkoker of potje op het vuur)

je kunt ze net als wespen lokken door zoete dingen. Bijvoorbeeld honing of siroop. Doe dit in een potje. Ze zullen er wel op af komen, maar komen door de plak niet meer weg. Ook kun je ze door bepaalde planten wegkrijgen. Boerenwormkruid, afrikaantjes en goudsbloemen blijken te werken. Verder kan je ze weghouden door koffiedik, kalk, gemalen peper en kruidnagel te strooien. verder zijn er nog middelen die niet milieuvriendelijk zijn, maar deze zal je in de praktijk weinig nodig hebben. Of je moet echt een grote mierenhoop hebben.

Bronnen:
http://www.geolution.nl/dieren/natuurvrien...

Koper jaagt mieren weg. Ik had dit probleem ook, heb gewoon een paar muntjes van 5 cent neergelegd en nooit meer een mier teruggezien hier.

Heb je nog een pak bloem in je keukenkastje staan. Strooi dit dan waar de mieren lopen. Ze schijnen er een enorme hekel aan te hebben. En ze verhuizen.

Goudsbloemen planten langs de randen (wel de originele, enkele goudsbloemen, niet de dubbele, die schijnen minder effectief te zijn).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100